top of page

FAQ

Wat breng ik mee de eerste behandeling?

Het voorschrift van de arts, je id-kaart, een klevertje van de mutualiteit, medische beeldvorming en verslagen omtrent je klacht.

Kan ik elektronisch een afspraak maken?

Dit kan niet via een elektronisch reservatiesysteem. Liefst bellen naar één van onze therapeuten of mailen naar kinedebiest@gmail.com.

Hoe krijg ik terugbetaling?

Als u een afrekening krijgt, zit hierbij een getuigschrift per therapeut met de geleverde prestaties. Hieraan hangt ook uw doktersvoorschrift. Bij de mutualiteit dient u zowel dit voorschrift als onze getuigschriften te bezorgen. Dan krijgt u terugbetaling volgens de RIZIV-tarieven.

Wat als ik een afspraak niet kan nakomen?

Van zodra u weet dat u een afspraak niet kan nakomen, gelieve telefonisch te verwittigen. Afspraken die niet (tijdig) afgezegd worden, kunnen worden aangerekend, zonder tussenkomst van de mutualiteit.

Wat als ik geen doktersvoorschrift heb?

Zonder doktersvoorschrift is er geen recht op terugbetaling van de mutualiteit. De eerste behandeling dient te gebeuren binnen de 2 maand na de voorschriftdatum.

Hoelang duurt een behandeling?

Gemiddeld gezien duurt een behandeling 30 minuten. Afhankelijk van je probleem, kunnen hierna nog aanvullend oefeningen gegeven worden in de oefenruimte.

Welke kledij draag ik best als ik naar de kine ga?

Afhankelijk van je klacht, is het raadzaam gemakkelijke sportieve kledij te dragen (T-shirt, joggingbroek, short,...). Juwelen laat je best uit tijdens de behandeling. Een rekkertje voor je haar kan ook nuttig zijn.

Wat als ik een arbeidsongeval heb?

Dan is het aangewezen dat u dit bij de eerste behandeling al meedeelt aan ons en indien u papieren met polisnummer, dossiernummer, dossierbeheerder, verzekeraar,... hebt, is het best dat u daar een kopie van bezorgt aan ons. In dat geval kunnen wij direct met hen communiceren.

Is het raadzaam reeds vooraf contact te nemen bij een geplande operatie?

Zeker. Dan kunnen wij u op voorhand inplannen in onze werkplanning.

bottom of page