top of page
Physiotherapy

Manuele therapie

Een verminderde beweeglijkheid of pijn kan verschillende oorzaken hebben. Hier houden we rekening mee bij ons onderzoek en onze behandeling. We mobiliseren beperkte gewrichten, maken te gespannen bindweefsels en spieren los en zorgen dat er een optimale beweeglijkheid is van de zenuwen t.o.v. het zenuwkanaal. Indien nodig wordt er een aangepast oefenprogramma opgesteld om verzwakte spiergroepen te verstevigen, de juiste spiergroepen te activeren of spieren te rekken die verkort zijn.


Aangewezen bij artroseklachten, hoofdpijn, nekpijn, rugpijn, blokkages, pijn tussen de schouderbladen,..

Sportkinesitherapie

Bevorderen van herstel na letsels en heropbouw van kracht, mobiliteit, coördinatie,... de sporter terug klaar maken om zijn sport te hervatten.

Sportspecifieke functionele training en oefeningen.

Sporttaping (kinesiotape, fixerende tape, McConnell,...).

Preventie van letsels.

Zowel recreant als competitiesporter.


Aangewezen bij enkeldistorsies, voorstekruisbandherstel, meniscusoperaties, schouderoperaties, inknellingen schouder, spierblessures, tenniselleboog, achillespeesletsels,...

IMG_0372.JPG
Woman Receiving Acupuncture

Dry Needling

Behandelmethode die wordt gebruikt bij pijnlijke of gespannen spieren. Tijdens de sessies wordt gebruik gemaakt van een dunne acupunctuurnaald waarmee verhardingen ('triggerpunten') in de spieren snel en doeltreffend worden aangepakt. Zo kunnen de spieren terug langdurig ontspannen.

Bij nekspanning, bekkenklachten, heupklachten, achillespeesletsels, tenniselleboog, hoofdpijn, spiercontracturen,...

Relaxatie

Manuele behandeling (via craniosacrale technieken, massage,...) om het stresszenuwstelsel (orthosympaticus) te kalmeren en het ontspanningszenuwstelsel (parasympaticus) te stimuleren.

Er wordt op zoek gegaan naar de oorzaak van de klachten en er wordt getracht via relaxatie-oefeningen en thuisoefeningen op mentaal en fysiek vlak rust te vinden om de lichamelijke klachten onder controle te krijgen.


Bij hyperventilatieklachten, stress, burn-out, fibromyalgie, CVS,...

relaxatie.jpg
Op%252520de%252520bal%252520met%252520Mare_edited_edited_edited.jpg

Ademhalingskine

Via autogene technieken laten we zowel volwassenen als kinderen ademen op het niveau van het sputum (slijm). Hierdoor komt er lucht achter het sputum en schuift dit op naar boven zodat het kan geëvacueerd worden. Hierbij worden soms hulpmiddelen gebruikt zoals fixatiebanden, flutter, bal,...


Aangewezen bij kinderen met RSV, bronchitis, bronchiolitis, pneumonie, mucoviscidose,..

Volwassenen met pneumonie, COPD, mucoviscidose, astma,...

Manuele lymfedrainage Vodder

Techniek waarbij de therapeut via een zachte vorm van massage/drainage ritmisch een spiraalvormige druk uitoefent op de lymfeklieren en lymfebanen om zo het lymfevocht optimaal te doen circuleren in het lichaam.


Wordt vooral gebruikt bij vochtophoping, okselklieruitruiming bij borstkanker, operatie kaakgewricht,...

Reiki Treatment
bottom of page